
-
Posted By Dr. Gabriela Mut Vitcu
-
-
Comments 0
Această mâncare ușoară tradițională e puțin diferită datorită Supercondimentelor, aromele
dulci de scorțișoară și cuișoare. Stomacul și microbiomul vor fi ajutate de Superalimentele
Microbiomului, ceapa și usturoi, iar creierul de grăsimile sănătoase din uleiul de măsline. Daca
serviți chiftelele pe pat de quinoa, cu dovleac călit și broccoli rabe cu usturoi adaugăţi mai multă
fibră prebiotică și numeroși alți nutrienți utili.
Pentru sosul de roșii
1 ceapă mare, tăiată bucăți
1 lingură de ulei de măsline
2 căni de sos de roșii organic la conservă
1 linguriță oțet de mere
¼ linguriță de nucșoară proaspăt rasă
¼ linguriță scorțișoară măcinată
1/8 linguriță cuișoare măcinate
1 cățel de usturoi tocat
½ lingură de piper proaspăt măcinat
Sare
Pentru chiftele
1 kg carne tocată
1 lingură de ceapă tăiată subțire
1 cățel de usturoi tocat
1 ou mare
2 linguri de mentă proaspătă tăiată
½ linguriță de oregano proaspăt tocat
½ linguriță nucșoară proaspătă rasă
¼ linguriță ienibahar măcinat
½ linguriță sare
¼ linguriță piper proaspăt măcinat
2 linguri de ulei de măsline sau mai mult dacă este necesar