
-
Posted By Dr. Gabriela Mut Vitcu
-
-
Comments 0
Flambarea cu brandy adaugă un pic de dramă acestui pui picant care conține usturoiul, ca
Superaliment, pentru un plus de fibre și ulei de măsline pentru aportul de grăsimi sănătoase
benefice creierului. Când îl serviți cu orez aromat, adăugați și amidonul rezistent, perfect pentru
dieta microbiomului, odată cu un alt Superaliment, morcovul copt la cuptor. Dacă adăugați andive
călite cu usturoi oferiți sprijin tiroidei cu un plus de iod.
1 ½ kg piept de pui și/sau pulpe
Sare grunjoasă
3 linguri de ulei de măsline
½ căpățână de usturoi sau 5 căței de usturoi mari, decojiţi
Piper proaspăt măcinat
2 linguri de brandy
2 linguri de supă de pui
Orez aromat pentru servire
Morcovi copți la cuptor pentru servire
Andivă călită cu usturoi pentru servire
- Spălați și uscați puiul și apoi presărați sare. Încingeți uleiul într-o caserolă de ceramică
mare și adâncă și adăugați puiul. Prăjiți la foc mediu până când puiul se face auriu pe toate
părțile și este gătit în întregime, timp de 12-15 minute. - Tăiați usturoiul în robotul de bucătărie și apoi continuați până este tocat.
- Adăugați usturoiul și piperul peste pui. Adăugați și brandy-ul și dați foc caserolei,
amestecând până când flăcările se sting. - Gătiți la foc mic până când usturoiul este puțin maroniu, adăugați supa și lăsați 10 minute.
- Puneți sosul peste pui și serviți-l cu orez aromat, morcovi copți și andivă călită cu usturoi.