
-
Posted By Dr. Gabriela Mut Vitcu
-
-
Comments 0
Am iubit mereu cartofii și i-am iubit și mai mult când am aflat că amidonul rezistent din cartofii
copți sunt considerați un Superaliment pentru microbiom. Adăugați grăsimi sănătoase pentru a vă
hrăni creierul și veți avea o rețetă care vă va menține sănătoși și vă va încânta papilele gustative.
Puteți schimba oricând legumele folosite pentru a crea arome diferite folosind tipuri de ierburi și
oțeturi.
1 kg cartofi roșii sau cartofi de aur Yukon spălați
1 lingură de ulei de măsline
½ linguriță de sare grunjoasă
1 cățel de usturoi tocat
1 linguriță tarhon proaspăt tăiat, mai puteți adăuga după gust
1 linguriță cimbru uscat
1 linguriță pătrunjel proaspăt tăiat
2 lingurițe de oțet de lămâie, oțet de fructe de capere sau de nuci
Sare și piper proaspăt măcinat
- Încălziți cuptorul la 190°C
- Tăiați cartofii în jumătate sau în bucăți de 1,9 cm
- Puneți într-un bol cartofii cu ulei de măsline, sare, usturoi și ierburi, amestecați bine și
puneți cartofii într-o tavă de copt - Coaceți 15 minute, amestecați și continuați să coaceți 20 de minute sau mai mult până când
devin maronii și gătiți în întregime. - Transferați cartofii într-un bol de servit și amestecați cu oțetul după gust. Adăugați în plus
tarhonul tăiat, sare și piper după gust și serviți rece.