
-
Posted By Dr. Gabriela Mut Vitcu
-
-
Comments 0
Acest fel de mâncare din fructe de mare rapid și delicios conține iod care ajută tiroida, care așa
cum vă amintiți, alimentează microbiomul. Serviți cu orez aromat pentru a vă hrăni microbiomul
cu amidon rezistent. Vorbiți cu vânzătorul de la pescărie, pentru a fi sigur/ă că ceea ce cumpărați
sunt scoici „uscate”, nu „umede”. Scoicile uscate au culoarea crem, nu albă și nu se micșorează
când sunt gătite. Scoicile umede sunt tratate cu fosfați, un conservant care absoarbe apa. De
asemenea, trebuie să cumpărați scoici mari, etichetate cu 12 sau 10 ceea ce înseamnă că sunt 12
sau 10 scoici de această mărime per kg. Adăugați fibre mesei dumneavoastră cu legume coapte și
cu iod pentru tiroidă provenit din spanac cu usturoi.
5 sau 6 scoici de mare uscate, de preferat mărimea 12
Sare și piper proaspăt măcinat
1 linguriță de ulei de măsline
2 lingurițe de unt clarificat
¾ linguriță ghimbir decojit și tăiat
¼ linguriță coajă de portocală
3 lingurițe de suc de portocale proaspăt stors
½ linguriță pătrunjel proaspăt tăiat
Orez aromat pentru servire
Legume coapte pentru servire
Spanac cu usturoi pentru servire
- Spălați și uscați scoicile uscate și asezonați cu sare și piper.
- Încingeți la foc mare într-o tigaie de teflon adâncă uleiul de măsline și 1 linguriță de unt.
- Prăjiți scoicile 2 minute pe fiecare parte sau până când se formează o crustă aurie și apoi
scoateți-le din tigaie. - Topiți restul de linguriță de unt în tigaie și adăugați ghimbirul, coaja și sucul de portocale.
Gătiți timp de 1 minut și apoi adăugați pătrunjelul. Turnați untul topit peste scoici și serviți
imediat. - Puteți adăuga orez aromat, legume coapte sau spanac cu usturoi